Psytherapeut

Onderzoek naar burn-out bij leidinggevenden

Kan je opvoeding de kans op burn-out vergroten?

Psytherapeut doet onderzoek naar de relatie tussen hechting en burn-out bij medewerkers met een leidinggevende functie.

In Nederland hadden in 2022 1,6 miljoen mensen klachten die doen denken aan burn-out. Ook onder medewerkers met een leidinggevende functie is burn-out een veelvoorkomend verschijnsel. Bij de behandeling van burn-out wordt normaliter geen aandacht besteed aan kenmerken van de opvoeding die de kans op het krijgen van een burn-out kunnen vergroten, en het herstel hiervan kunnen beïnvloeden. In het afgelopen jaar heb ik dit onderwerp toegevoegd aan de begeleiding van leidinggevenden met burn-out klachten. De resultaten van deze werkwijze zijn zeer positief. 

Om een beter fundament te krijgen voor deze vorm van begeleiding van mensen met burn-out klachten doet Psytherapeut onderzoek naar de relatie tussen hechting en burn-out bij medewerkers met een leidinggevende functie. Met de inzichten uit dit onderzoek kan de effectiviteit van individuele begeleiding vergroot worden en de toegevoegde waarde leiderschapsontwikkelingsprogramma’s vergroot worden. 

Mocht u willen deelnemen aan dit onderzoek dan kunt u dat via de link in het kopje ‘Praktische informatie & contact’ op deze pagina doen.  

Praktische informatie & contact

Als u verantwoordelijk bent voor HR en/of ontwikkeling van medewerkers in uw organisatie informeer ik u graag over de inzichten uit dit onderzoek.

Als u een leidinggevende functie heeft, en bekend bent met burn-out, helpt u ons door de vragenlijst in te vullen: https://forms.gle/cuSHmuWwGikMkpHA7

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.